Ishigakure

Evrendeki önemli NPC'lerin kataloglandığı alan.
Post Reply
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm
Ishigakure

Post by GM - Naruto » August 29th, 2018, 11:01 pm

6. Ishichou Shinkai Kurumi
Image
Dördüncü Shinobi Savaşı sonrasında Ishigakure'nin en büyük gurur duyduğu projesinin adı olmuştur Shinkai Kurumi. Savaşın son bulduğu dönemde genç bir genin iken, mevcut potansiyeli köyün ileri gelenleri tarafından fark edilmiş ve dönemin Ishichou'su tarafından eğitim alması amacıyla Kirigakure'ye gönderilmiştir. Daha o gün Ishigakure'nin geleceğinin kendisine emanet edileceği açıkça ortaya konulmuştu.

Chuunin Sınavı'nın düzenlenmesinden kısa bir süre önce eğitimini tamamlayan Kurumi doğduğu topraklara geri dönmüş ve ertesi gün de 6. Ishichou olarak ilan edilmiştir. Ishigakure tarihinin ilk kadın lideri olma özelliğini gösteren Kurumi, aynı zamanda en genç Ishichou olarak da adını tarihe yazdırmıştır. Onun başa geçmesiyle birlikte, kendisine isminden çok “gümüş savaşçı” anlamına gelen “Ginbushi” lakabıyla anılmaya başlanmıştır.

Kirigakure'deki eğitimini yeni nesil 7 Kılıç Ustaları ile yaptığı söylenen Kurumi, kesici silahları büyük ustalıkla kullanabilmektedir. Her daim yanından ayırmadığı bir katanası bulunmaktadır ve rivayete göre bu katana 7 Kılıç Ustası'nın kullandığı silahlar dışında onayladıkları bir katanadır. Her ne kadar bu katananın kendisine has bir gücü olmasa da, 7 Kılıç Ustası tarafından onaylanmış olması bu katanın sıradan bir katana olmadığını da ortaya koymaktadır. Kurumi'nin aynı zamanda usta bir ninjutsu kullanıcısı olduğu da bilinmektedir.

Genellikle mütevazi ve eğlenceli bir yönü olan Kurumi, özellikle Akademi'ye verdiği önemle bilinmektedir. Bunun dışında köyün tüm sorunlarıyla bizzat ilgilenmekte ve danışmanları olmasına rağmen her türlü sorunu çözmek için bizzat uğraşmaktadır. Bu haliyle de köy için ortaya koyduğu çaba tüm halk tarafından takdir edilmekte ve bu sayede köydeki yaşayan herkes geleceğe güvenle bakmaktadır.

Ishigakure ile Riaru arasındaki savaşın ardından, Kurumi’nin genel hali ve tavrından değişiklikler göze batmaktadır. Sevecen ve güleryüzlü yapısı herkes tarafından beğenilen Kurumi’nin eğitim alanlarında daha sık görünmeye başlaması ve yüzündeki derin ifadesizlik, onu gören kişilerin dikkatini fazlasıyla çekmektedir. Bunun dışında yaptığı görüşmelerde daha katı ve disiplinli tavırlar takındığı da, onunla birebir görüşen shinobiler tarafından garipsenerek anlatılmaktadır.
Image

5. Ishichou Murano Rikyu
Image
Dördüncü Shinobi Savaşı döneminde köyü yöneten Rikyu, kendi yerine geçmesini öngördüğü Shinkai Kurumi'nin eğitimini tamamlamasıyla görevini bırakmıştır. Ishigakure tarihinin en uzun süre liderliğini yapan Rikyu zorlu coğrafik konumuna rağmen köyü son derece iyi yönetmiştir. Yeri geldiğinde acımasız bir şekilde kararlar veren Rikyu, özellikle genç nesile önem veren bir mantaliteye sahiptir. Shinkia Kurumi'nin Ishichou olması, Sugawara Momoru'nun Ishigakure shinobisi olarak köyde yer alması ve Amemori Shijo'ya sol gözünü vermiş olması bu tutumunun en önemli kanıtı olmuştur. Bu sebepledir ki, Ishigakure son dönemde isimlerinden söz ettirebilecek kapasitede olan shinobiler çıkarmıştır.

Murano Rikyu ile ilgili en önemli detay, sahip olduğu sol gözüdür. Bu gözün kendisine 4. Ishichou'dan geçtiği dikkate alındığında, köy için oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür. Ancak bu konuda Ishigakure kayıtlarında bir şeyler bulmak imkansızdır. Bu gözün yeteneklerini görenler ise, bu konuyla ilgili kesinlikle konuşmamaktadır. Bu göz şu anda Amemori Shijo'da bulunmaktadır.

Ishigakure ile Riaru arasındaki savaşın ardından, Yağmur Ülkesi’ndeki karargahların başına geçerek bölgedeki asayişi sağlamayı kendisini teklif eden Rikyu, emeklilik günlerinden sıyrılarak aktif shinobilik hayatına geri dönmüştür. Kanlı geçen savaşın ardından 5. Ishichou’nun bizzat bölgedeki liderliği üstlenmesi halk arasında garipsenmiş olsa da, shinobiler arasında bir güven duygusu yaratmıştır.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm

Re: Ishigakure

Post by GM - Naruto » August 30th, 2018, 8:57 am

Jounin Yajima Juzo
Image
5. Ishichou Murano Rikyu'nun öğretmeni, asık suratı ve çatık kaşlarıyla özdeşleşmiş olan Juzo, Ishigakure'nin en deneyimli shinobisidir. En iri insanı bile sindirebilecek dev cüssesi, ilerleyen yaşına rağmen hala daha nice insanı korkutmaya yetmektedir. Ailesinin fakir bir hayat sürmesi sebebiyle yüksek gelirler elde etmek umuduyla shinobi olmaya karar vermişse de, ilerleyen yıllarda idealist ve kararlı davranışları neticesinde önceliği maddiyattan çok shinobiliğin ruhu olmaya başlamıştır.

Ishigakure'de her zaman saygıyla anılan ve her daim korkulan bir karakter olmayı başaran Juzo, shinobilik kültürünü de sertlik ve acımasızlık üzerine kurmuştur. Gençlik dönemlerinde takım liderliği görevinde öğrencilerine fazla acımasız davrandığı gerekçesiyle çeşitli cezalar almış ve bu olaylardan sonra bir daha hiç takım liderliği yapmamıştır. Ancak metodlarındaki şiddete rağmen 5. Ishichou'nun eğitmenliğini bizzat yaparak öğretilerinin bir lider yetiştirebileceği ispat ederken, kendisinin köy için en güvenilir shinobi olduğunu da kanıtlamayı başarmıştır.

Taijutsu konusunda bir hayli yetenekli olan Juzo, saf güç ile her şeyin elde edilebileceği düşüncesindedir. Bu sebeple zaman zaman 6. Ishichou Shinkai Kurumi ile fikir ayrılıklarına düşse de, halkın ve shinobilerin gözünde mevcut konumunu halen daha korumaktadır. Ancak yine de 6. Ishichou tarafından hiçbir göreve atanmaması ve bunun yerine genel olarak Ishigakure'deki shinobilerin sorumluluğunun kendisine verilmiş olması, yaşanan fikir ayrılıklarına rağmen 6. Ishichou tarafından da kendisine saygı duyulduğunun göstergesidir.

Her zaman katılığı ve disiplinli tavırlarıyla bilinen Juzo, Ishigakure ve Riaru arasındaki savaşın ardından bu yüzünü daha sık ortaya koyar olmuştur. Bizzat askeri yapılanmanın başına getirilen Juzo, shinobilerin eğitimleri esnasında daha sık görülmeye başlanmış ve birçok shinobi onun gazabına maruz kalmış haldedir.

Jounin Amemori Shijo
Image
Yaşıtları henüz daha yeni yeni Chuunin olabilmek için mücadele ederken Shijo bir Jounin olarak Ishigakure'deki en sıradışı shinobilerden biri olarak dikkat çekmektedir. 6. Ishichou tarafından Jounin rütbesine terfi ettirilen Shijo, yaşı ve tecrübesizliği nedeniyle birçok kesim tarafından eleştirilmişse de Yajima Juzo'nun da Shijo'nun Jouninliği desteklemesi neticesinde bu eleştiriler fısıltı haline dönüşmüş durumdadır.

Genç yaşı sebebiyle hayat dolu olan Shijo, bu enerjisini etrafındakilere geçirmekte de bir hayli ustadır. Onun yanındayken birinin surat asması epey zor bir durumdur. Hatta bir keresine Yajima Juzo'yu bile güldürdüğü rivayet edilir. Bu sebeple köy halkı tarafından da ayrı bir sevgiye mazhar olmuş Shijo, gördüğü bu ilgi ve sevgiyi fazlasıyla köyüne vermek ister. Bunu başarmak için de görevlerini mükemmel bir şekilde yerine getirmesi gerektiği bilincindedir.

Küçük yaşlarda yaşadığı bir olay neticesinde yüzünün sol kısmında bir yanık izi oluşmuş ve sol gözü de tamamen kör olmuştur. Ancak buna rağmen son derece yetenekli bir shinobi olmayı başaran Shijo, fiziksel eksikliklerini son derece usta bir şekilde eğiterek Jounin rütbesine ulaşabilmiştir. Sahip olduğu devasa chakra bu başarısının asıl mimarı olmuş ve 5. Ishichou Murano Rikyu tarafından kendisine bir göz armağan edilmiştir. Hediye edilen bu göz ise, bizzat 5. Ishichou'nun kendi gözüdür.

Ninjutsu ve Genjutsu dallarında bir hayli yetenekli olan Shijo'nun en büyük hayali 7. Hokage Uzumaki Naruto ile birlikte sırt sırta vererek dövüşmektir. Uzumaki Naruto'ya olan hayranlığını gizlemeye gerek duymayan Shijo, bu hayranlığı yeri geldiğinde açıkça dile getirmekte de bir sakında görmemektedir. Her ne kadar Juzo tarafından kendisi bu konuda defalarca uyarılmış olsa da, Shijo bu hayranlığı dile getirmekten hiçbir zaman çekinmemektedir.

Ishigakure ve Riaru arasındaki savaşta ağır yaralanan Shijo’nun durumu henüz net bir şekilde açıklanmamıştır. Onunla ilgili tek bilinen şey, hayatta olduğu ancak yaşadığını söylemenin de çok güç olduğu yönündedir. Hastanedeki odasına ise, 6. Ishichou’nun izni dışında kimse girememektedir.

Jounin Narita Nori (Merhum)
Image
Ishigakure'nin romantik prensesi Narita Nori, kendisi daima aşk üçgenleri, dörtgenleri ve hatta beşgenleri içerisinde bulur. En azından kendisi bu şekilde düşünür... Flörtleşebileceği yakışıklı bir erkek gördüğünde, bu kişinin doğruca kendisini “kestiğini” ve hatta anında kendisine aşık olduğunu iler sürmektedir. Küçüklüğünden beri bu durum istikrarlı bir şekilde devam etmiş olsa da, orta yaşına rağmen daha hiçbir sevgilisi olmamıştır. Nori'ye göre ise, kendisine aşık olan kişiler arasında seçim yapmakta zorlandığı için böyle bir durum ortaya çıkmıştır.

Erkeklerin kendisine düşkünlüğü nedeniyle onlarla flörtleşmek zorunda olduğuna inanan Nori, Ishigakure içerisinde erkeklerin uzak durmaya çalıştığı tiplerin başında gelmektedir. Nitekim Nori'ye göre var olan flörtleşme neticesinde birçok erkek zor durumda kalmış ve hatta yok yere birçok yuva yıkılmıştır. Nori'nin bu takıntılı halleri kendisine birkaç kez açık açık izah edilse de, Nori bu açıklamaları “kıskançlık” ve “flört çabası” olarak değerlendirerek pek umursamamıştır.

Böylesine birinin Jounin rütbesinde bir shinobi olması birçok insanı şaşırtmaktadır. Fakat ne olursa olsun, Nori'nin sorgulanmayan tek yanı shinobiliğidir. Görevlerinde yakışıklı bir erkek bulunmadığı sürece üstün başarılar elde etse de, görev içerisinde bir yakışıklı erkeğin olması halinde, o görev sancılı bir şekilde başarıya ulaşmaktadır. Nori'nin ıslah edemediği, daha doğrusu kabullenme gereği bile duymadığı, bu zaafı, aslıda kendi potansiyeline de ket vurmaktadır. Fakat Nori'ye göre aslolan “aşk” olduğu için, sonucu ne olursa olsun “aşk” daima kazanacaktır.

Ishigakure'nin karakteristik esmer tenini taşıyan Nori daima makyajına dikkat eder ve hatta rivayete göre shinobi çantasında dahi makyaj malzemeleri taşır. Bakımına oldukça düşkün olan Nori'nin “aşk” dışında vazgeçemediği şeyler makyajı ve antika küpeleridir. Genjutsu konusunda bir hayli yeteneli olan Nori, Taijutsu'daki yeteneği ile de ön plana çıkmaktadır.

Ishigakure ve Riaru arasındaki savaşta parçalanarak ölmüştür. Naaşı Chuunin Jirou Ryu ve Kotegawa Chisa tarafından köye getirilmiş ve adına yaraşır bir şekilde defnedilmiştir.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm

Re: Ishigakure

Post by GM - Naruto » August 30th, 2018, 8:59 am

Chuunin Uzumaki Chiyumi
Image
Uzun yıllardır Ishigakure'de yaşayan Uzumaki ailesinin bir bireyi olan Chiyumi döneminin en dikkat çekici shinobilerinden biridir. Chuunin rütbesinde olmasına rağmen 7. Hokage Uzumaki Naruto ile aynı klandan geliyor olması halk tarafından Chiyumi'nin epey tanınmasına neden olmuş, kendisine birkaç kat fazla popülerlik getirmiştir. Ne var ki bu popülerlik Chiyumi'nin pek de hoşuna giden bir durum değildir. Zira Chiyumi kendi yetenekleri ve başarılarıyla tanınmak isterken, sadece uzaktan bir akrabası nedeniyle kendisine ilgi gösterilmesini kabullenememektedir. Bu nedenle de soyadından her zaman nefret etmektedir.

Uzun kırmızı saçlarıyla Ishigakure'de doğrudan dikkat çekebilen bir görünme sahip olan Chiyumi genellikle sakin ve sessiz biridir. Ancak özellikle birebir dövüşlerde bir hayli kabiliyetlidir. Katon jutsularına olan hakimiyeti ile adından söz ettiren Chiyumi, özellikle ciddileştiğinde yıkıcı bir güç ortaya çıkarabilmektedir. Buna karşın fiziksel olarak yaşıtlarının gerisinde bir yapıya sahip olması kendisi için büyük bir dezavantaj oluşturmaktadır. Ancak bu yine de Chiyumi'nin cüsseli kişilerle baş edemediği anlamına gelmemektedir. Ayrıca Amemori Shijo'dan ölesiye nefret etmektedir.

Ishigakure ve Riaru arasında geçen savaşta ortaya koyduğu mücadeleyle köy içerisinde adını daha da duyurmayı başarmış olan Chiyumi, Riaru’nun saldırı planlarını savaş bölgesine aktararak daha fazla oluşabilecek zayiatların da önüne geçmeyi başarmıştır. Ancak yine de savaş, köydeki herkes gibi onu da fazlasıyla derinden etkilemiştir. Bu nedenle 6. Ishichou tarafından son anda Jounin rütbesine terfi ettirilmesinden vazgeçilmiştir.

Chuunin Sugawara Momoru (Merhum)
Image
Shirakami Vadi Ormanı derinliklerinde yapılan bir denetleme esnasında henüz daha 3 yaşında olan bir çocuk devriyedeki shinobilere bir hayli zor anlar yaşatmıştır. Ancak uzun uğraşlar sonrasında yakalanabilen bu çocuk 5. Ishichou Murano Rikyu'nun huzuruna getirilmiş ve yaşananlar kendisine anlatılmıştır. Çocuğun yaptıklarından bir hayli etkilenen 5. Ishichou çocuğun derhal Akademi'ye kaydettirilmesi emrini vermiştir. Ancak vahşi yapısı ve kimseyle iletişime geçmemesi nedeniyle 5. Ishichou bir süre çocuğu yanında tutmuş ve kendisine de Sugawara Momoru ismini vermiştir.

Günümüzde bir Chuunin olan Momoru halen daha vahşi yapısını korumaktadır. Büyük saygı beslediği 5. Ishichou'nun emirleri ve istekleri doğrultusunda shinobilik yapan Momoru mümkün mertebe insanlarla iletişim kurmaktan kaçınmaktadır. Onunla konuşabilen üsleri de, kendisinin düzgün konuşamayan biri olduğunu belirtmektedir. Fakat yine de Ishichou'nun seçkin Chuuninleri arasında adı geçmektedir.

Garip yüz, vücut boyamaları ve konuşması bir yana, üstün bir görüş yeteneğine sahip olan Momoru usta bir ok kullanıcısıdır. Shinobiler arasında ender bulunan yetenekleri sayesinde de jenerasyonundaki diğer shinobiler arasından çabucak sıyrılabilmiştir. Her ne kadar yeteneğinin sınırları tam olarak bilinmiyor olsa da, 5. Ishichou'nun gözetimi altında çalışmalar yaptığı düşünüldüğünde, geleceğin parlak isimlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür.

Ishigakure ve Riaru arasında geçen savaşta hayata veda etmiştir. Momoru’yu vahşi biri olarak niteleyenler, kendisinin savaştan ölmesinin ardından bir hayli üzüntü duymuşlardır. Halk arasında dolanan bir söylentiye göre, Momoru’nun cesedi, bizzat 5. Ishichou tarafından bulunduğu yer olan Shirakami Vadi Ormanı derinliklerine defnedilmiştir.

Chuunin Yamagata Yuichi
Image
Ishigakure'nin en baş belası adamı olarak nam salmış olan Yuichi, bu namından hiç de rahatsız değildir. Köyde herhangi bir kavga vakası yaşandığında, bu olayın için Yuichi'nin olduğu tartışmasızdır. Bu durum köyde o kadar kanıksanmıştır ki, 6. Ishichou Shinkai Kurumi göreve başladığında, ilk olarak Yuichi'yi uyarma gereği duymuştur. Ne var ki Yuichi'nin bu uyarıya kulak astığı pek de söylenemez.

Disiplinsiz, kavgacı ve insanları hor gören tutumu nedeniyle shinobiler arasında da pek sevilmeyen Yuichi, gücünü ortaya koymak ve diğerlerinden üstün olduğunu ispat etmek için yoldaşlarıyla dövüşmekten çekinmemektedir. Hatta söylenene göre bir dövüşünde bir Jounin'i öldürecek noktaya gelmiş ve çevredeki diğer shinobilerin müdahalesiyle Yuichi durdurulabilmiştir. Bu sebeple Yuichi hakkında disiplin soruşturması açılmış ve genellikle köy dışı görevlere yollanmasına karar verilmişitr. Bu nedenle bir görevi tamamlamasının ardındna kendisine mümkün oldukça başka köy dışı görevler verilerek köyden uzak tutulmaya çalışılmaktadır.

Ninjutsu konusunda son derece etkileyeci işler ortaya koyan Yuichi'nin, disiplinsizliği ve karakteri sebebiyle Jounin olamadığı konuşulmaktadır. Yuichi'nin ise sahip olduğu rütbe çok önemli olmaması nedeniyle Jounin rütbesine terfi etmesi gibi şeylere takılmamaktır. Ne de olsa onun için önemli olan rütbesinin değil, gücünün bilinmesidir.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm

Re: Ishigakure

Post by GM - Naruto » September 25th, 2018, 9:39 pm

Jounin Ametsuchi Koji
Image
Chibu Kasabası'nda bulunan koruma birliğinin lideridir. 178 cm uzunluğundaki boyuna nazaran, ince ve zarif bir duruşu vardır. Sırtına kadar uzanan sarı saçları ve açık ten rengiyle, bu zarifliği perçinlenmiştir. Konuşması da tıpkı görünümü gibi zarif ve oldukça kibardır.

Otake Takeru
Image
Daimyo'nun kişisel asistanıdır. Katon, Fuuton, Raiton ve Suiton elementlerine yatkınlığı olduğu keşfedilmiştir. Ancak shinobi yetenekleri yok denecek kadar azdır.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm

Re: Ishigakure

Post by GM - Naruto » June 27th, 2019, 10:45 am

Jounin Furuta Kageyasu
Image
Çakılların eski liderlerinden olan Kageyasu, çocukluğunda kendisine bir katana alana kadar çok dikkat çeken biri değildir. Katanasıyla yaptıklarıyla adından söz ettirmeyi başaran Kageyasu 5. Ishichou tarafından Çakıllara seçilmiştir. Burda da hızla yükselerek liderlerin arasına girmeyi başaran Kageyasu için 5. Ishichou “Bir katanayla yapamayacağı şey yok. Bir dağı ikiye de bölebilir, bir kuşun kursağında kalan yemeği de alabilir.” diyerek ne denli yetenekli olduğunu açıklamıştır.

6. Ishichou'nun görevi devralacağı sırada buna karşı çıkan Kageyasu, 6. Ishichou'nun başa geçmesine gerek olmadığını anlatmak için 5. Ishichou ile birçok kez konuşmayı denese de bunu başaramamıştır. 6. Ishichou'nun başa geçmesinin ardından ise, Kageyasu 5. Ishichou ile görüşse de, kendisine liderinin 6. Ishichou olduğu söylenmesi üzerine, soluğu 6. Ishichou'nun yanında almıştır. Kageyasu ve 6. Ishichou arasındaki hararetli tartışmayı kapı ardından duyan birkaç shinobi, onların her an birbirlerini öldüreceği endişesini bile taşırken, Kageyasu'nun teklifi üzerine 6. Ishichou ile Kageyasu arasında bir dövüş başlamıştır.

Kageyasu ve 6. Ishichou arasında oldukça hızlı ancak bir o kadar da uzun bir çarpışma yaşanmış, ancak savaşın sonunda galip gelen 6. Ishichou olmuştur. Bu mağlubiyetinin ardından bizzat 6. Ishichou tarafından Çakıllardaki görevinin son bulduğu kendisine iletilmişir. Yaşanan bu sürecin ardından 5. Ishichou ikiliyi tekrar bir araya getirmeye çalışsa da, bu konuda 6. Ishichou'nun net tavrı nedeniyle bir adım dahi ilerleyememiştir. 6. Ishichou sadece Kegayasu için uygun bir pozisyonun açık olduğunu söylemek dışında hiçbir açıklama yapmazken, birkaç gün sonra ise, Kageyasu bizzat 6. Ishichou'nun yanına gelerek geleceğini konuşmak istemiştir. Bu görüşmede ise 6. Ishichou tarafından Kageyasu'ya bir kaçak avcısı olacağı ve dilediği kaçağı dilediği şekilde avlayabileceği yetkilere sahip olacağı aktarılmıştır. Kageyasu tarafından bu görev kabul edilmiş ve bu noktadan sonra hayatına bir kaçak avcısı olarak devam etmiştir. Yılın sadece birkaç haftasını Ishigakure'de geçirmeye başlayan Kageyasu yeni görevinde yakaladığı tüm kaçakların canını almasıyla, adını tüm dünyada duyurmayı başarmıştır.

Ishigakure ve Riaru arasında geçen savaşın ardından ise, cephedeki liderliği ile herkesin takdirini bir kez daha toplamayı başarmıştır. 6. Ishichou'nun emriyle kaçak avcılığı günleri son bulan Kageyasu, köy içerisinde sık sık görülmeye başlanmıştır.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm

Re: Ishigakure

Post by GM - Naruto » February 22nd, 2020, 6:53 pm

Jounin Tachibana Hotaru
Image
Hotaru kendine has yöntemleriyle bilinen elit bir eğitmendir. Akademideki diğer öğretmenlerin aksine tam zamanlı olarak çalışmaz, hatta akademide veya köyde ne zaman görüleceği kestirilemez. Akademiye uğramayı tercih ettiği zamanlarda ise rutini hep aynıdır. Önce o dönem eğitim almakta olan bütün öğrencilerin belgelerini en ince detayına kadar inceler. Ardından gözüne kestirdiği miniklerle anlaşılması zor muhabbetlerin içine girer ve onları çeşitli testlere tabii tutar. Seçtiği öğrencileri birbir ayıklayıp sayılarını en aza indirir ve makul sayıda olduklarına karar verdiği anda da akademi dışarısında özel bir sınıf kurar. İki hafta süreli bu sınıflarda verdiği derslerin konusu ise hiçbir zaman değişmez: Hotaru ninjutsu alanında üstün kabiliyetleri olan bir shinobidir ve seçtiği öğrencilerine ninjutsu sanatının inceliklerini öğretir.

Suiton, Raiton ve Doton'u birer oyuncak misali kullanabilir. Bazı şahitler ufak tefek Katon teknikleri de yapabildiğini iddia etmektedir. Muazzam bir çakra kontrolüne sahiptir. Ninjutsunun yanı sıra eğitmenliğe de olan yatkınlığı sayesinde öğrencilerinde yarattığı farklılıklar bariz bir şekilde görülebilir. Seçtiği öğrencilerden düşük not ile mezun olana pek rastlanılmaz.

Hotaru'nun geçmişi ve ortalıkta görülmediği sıralarda yaptıkları ise muammadır. Bazı söylentiler onun ergenlik yıllarını ANBU'da geçirdiğini ima etse de, bu söylentiler Hotaru'nun sıradışı eğitimlerinin başlaması ile azalarak bitmiştir. Yirmi altı yaşında olan Hotaru yedi senedir eğitim vermektedir.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm

Re: Ishigakure

Post by GM - Naruto » March 3rd, 2020, 12:56 pm

Chuunin Kinjo Tomomi
Image
Zanaatkar bir ailenin en büyük oğlu olan Tomomi, gençliğini tam anlamıyla heba etmekte olan bir Ishigakure shinobisidir. İki sene önce aktif operasyonlara gönderilmemesine karar verilmiş, köy içinde katıldığı düşük seviyeli görevlerin de sayısı en aza indirilmiştir. Sürekli masa başı işlere verilir. Herhangi bir resmi binanın danışmasında kendisiyle karşılaşmanız çok olasıdır.

Görevlerden uzaklaştırılma sebebi ise basitçe performansındaki yetersizlik olarak adlandırılabilir. Her gün içtiği iki paket sigaranın vücudunda yarattığı olumsuz etki, üşengeç kafa yapısı ve işgüzarlığı ile birleşince görevlerdeki başarı oranı dramatik bir şekilde düşmeye başlamıştır. Bununla da kalmayıp hem kendisine hem de takım arkadaşlarına tehlike arz etmeye başladığında da köy yönetimi kendisine müdahele etmiştir.

Yine de Tomomi'nin kendisini düzeltmek, eski başarılı günlerine dönmek gibi bir çabası olduğu söylenemez. İçtiği paket sayısının üçe çıktığı iddia edilmektedir.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
User avatar
GM - Naruto
Game Master
Game Master
Posts:2605
Joined:August 25th, 2018, 6:19 pm

Re: Ishigakure

Post by GM - Naruto » March 25th, 2020, 4:38 pm

Kuro
Image
Ishigakure akademisinin en belalı eğitim aracı olan Kuro'nun yaşı bilinmemektedir. Kendisinden çokça çekmiş akademi öğrencileri Kuro'nun aslında kılık değiştirmiş yüksek rütbeli bir shinobi olduğunu iddia etse de Kuro aslında dümdüz, bir numarası olmayan kurnaz bir kediden fazlası değildir. Tahmin edilebilirlikleri oldukça yüksek olan akademi öğrencileri arasında dolaşa dolaşa onları nasıl alt edebileceğinin yollarını öğrendiği tahmin edilmektedir.

Akademi öğretmenleri tarafından epey bir sevilir ve serbest davranmasına özellikle izin verilir. Zira Kuro'nun çaldığı her eşya, ya da çıkıp inmeyi beceremediği her yükseklik öğrencilere verilecek yeni bir zorlu görevdir akademide. Ufak çocukların daha büyük zorluklarla baş etmeye başlamadan önce shinobi hayatına alışmalarında Kuro önemli bir adım gibi görülür.

Bir chuuninin diz kapağını çıkardığı kendisi hakkında söylenilen dedikodular arasındadır. Bu chuuninin kim olduğu bilinse de, kendisi bu kaza hakkında kesinlikle konuşmamaktadır.
Bu hesaba atılan PM'ler kontrol edilmemektedir.
Post Reply

Return to “NPC Kütüphanesi”